ABD ve İngiltere Yemen'e saldırı gerçekleştirdi

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalının aktardığına göre, ABD ve İngiltere savaş uçakları, Yemen'in Hudeyde kentine bağlı Bacil ilçesinin el-Arac bölgesi ile Es-Salif ilçesine bağlı Ras İsa bölgesine toplamda 6 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Husiler, ABD ve İngiliz güçlerinin Yemen'in batısındaki El-Hudeyde kentine 6 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Ancak, saldırıların bilançosu hakkında şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin artışına ve insani durumun daha da kötüleşmesine endişeyle karşılanıyor. Saldırıların ardındaki nedenler ve etkileri hakkında daha fazla ayrıntı bekleniyor.

El-Mesire televizyon kanalının haberine göre, saldırılar Bacil ilçesindeki el-Arac bölgesi ve Es-Salif ilçesindeki Ras İsa bölgesine gerçekleştirildi. Ancak, bu saldırıların iç savaşı daha da uzatabileceği endişeleri artmış durumda. Sivil kayıpların yanı sıra, bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

İÇ SAVAŞI UZATABİLİR

Saldırıların, Husilerin Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı gemilere yönelik saldırılarına karşılık olarak düzenlendiği düşünülüyor. Hava saldırılarının sivil kayıplara neden olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak, bu saldırıların bölgedeki gerilimi artırması ve Yemen'deki iç savaşı uzatması endişesi var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
Amsterdam'da Binlerce Ayakkabı, İsrail'in Gazze Saldırılarına Tepki Olarak Bırakıldı
AB, Dondurulan Rus Varlıklarını Ukrayna'nın Savunmasında Kullanma Planını Onayladı