ABD ve İngiltere'den Yemen'e Hava Saldırısı

Son dakika haberi: ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'in birkaç kentinde belirli noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Başkent Sana'da duyulan patlamalar ise olayın etkilerini gösterdi.

Son dakika haberi! Yemen'deki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, ABD ve İngiliz savaş uçakları gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde belirli noktalara hava saldırısı düzenledi.

Saldırılara dair detaylı bilgiler paylaşılmazken, sosyal medya hesaplarından düzenlenen hava saldırılarına ilişkin görüntülere yer verildi.

KIZILDENİZ'DE YAŞANAN GELİŞMELER

Yemen'deki Husilerin son dönemde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak ticari gemilere yönelik eylemlerine şahit olunmuş ve bu durum çok sayıda gemicilik şirketini Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almaya yönlendirmişti.

Pentagon, 6 Aralık 2023'te Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını açıklamış ve 18 Aralık'ta "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.

Husilerin gerçekleştirdiği saldırılar, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sağlayan Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye sokarken, Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılar ve şirketlerin almış olduğu kararlar, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlamasına dair endişeleri artırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD, Refah saldırısı endişesiyle İsrail'e bir bomba sevkiyatını durdurduğunu açıkladı
Fed Yetkililerinin Ölçülü Duruşu ve Veri Takvimi Raporları, Yatırımcıların Risk İştahını Etkiliyor
Trump ile eski porno yıldızı Daniels davasında hakim 'müstehcen detay' uyarısı yaptı
Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda