ABD ve İsrail Savunma Bakanları, Bölgedeki Güvenlik ve Savunma Önlemlerini Görüştü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, Orta Doğu'daki ABD güçlerinin gelecekteki savunma duruşunda değişiklikler ve İsrail'in güvenliği için alınan ek önlemleri görüştü. Pentagon, bu adımların savunma amaçlı olduğunu belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile telefon görüşmesi yaparak, Orta Doğu'daki ABD güçlerinin gelecekteki savunma duruşunda değişiklikler ve İsrail'in güvenliği için alınacak ek önlemleri değerlendirdi. Pentagon, bu adımların tamamen savunma amaçlı olduğunu ve bölgedeki gerginliğin daha da artmasının önlenebileceğini vurguladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Orta Doğu'daki ABD güçlerinin gelecekteki savunma duruşunda değişiklikler dahil, İsrail'in güvenliği için alınan önlemleri görüştü. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail'in savunmasını desteklemek amacıyla yeteneklerini güçlendireceğini ve bu değişikliklerin savunma amaçlı olduğunu belirtti.

Austin'in, Gallant'a İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz desteğini yinelediğini ve bölgede gerginliğin daha fazla tırmanmasının kaçınılmaz olmadığını vurguladığını ifade eden Singh, bu süreçte ateşkes ve rehine serbest bırakma anlaşmaları gibi adımların önemini de dile getirdi.

Singh, ABD'nin bölgede mevcut durumu gözden geçirerek kuvvetlerini yeniden yönlendireceğini ve bu değişikliklerin ayrıntılarına ilişkin bilgi vermediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.