ABD ve İsrail Savunma Bakanları, Lübnan’daki Patlamalar Sonrası Güvenlik Görüşmesi Yaptı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı görüşmede Orta Doğu'daki güvenlik durumunu değerlendirdi. Lübnan'daki patlamaların ardından gerilimi azaltma çabalarına ve İsrail'e olan desteğe vurgu yapıldı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde Orta Doğu’daki güvenlik durumunu ele aldı. Pentagon'dan yapılan açıklamada, iki bakanın Lübnan'daki Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının patlamasının ardından bu görüşmeyi gerçekleştirdikleri belirtildi. Görüşmede, Orta Doğu'daki gerilimi azaltma çabalarına olan bağlılık vurgulandı ve esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir ateşkes anlaşması ile İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmalara kalıcı diplomatik çözüm bulunması gerektiği tekrar teyit edildi.

Ayrıca Austin, Lübnan Hizbullahı, İran ve diğer bölgesel tehditler karşısında ABD'nin İsrail'e olan desteğini yineledi.

Lübnan'da 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalarda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 300'den fazla kişi ağır yaralandı. 18 Eylül’de ise çok sayıda telsizin patlatılması sonucu 20 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer bu olayları İsrail’e atfetti, ancak İsrail’den henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmalar, 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, savaşın yeni bir aşamaya girdiğini ve bu aşamanın daha fazla asker ve kaynak gerektirdiğini ifade etti. Gallant, bu yeni aşamanın cesaret, kararlılık ve azim gerektirdiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.