ABD ve Mısır, Gazze hakkında bir uzlaşmaya vardı

ABD Başkanı Joe Biden ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi, Gazze'deki son gelişmeleri görüştükleri telefon görüşmesinde, Kerem Ebu Salim (Şalom) kapısından geçici olarak insani yardım girişleri konusunda anlaştıklarını açıkladılar.

Joe Biden ve Abdulfettah Es-Sisi'nin, Gazze'deki ateşkes durumunu tartıştığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini Beyaz Saray yazılı olarak duyurdu.

Biden ve Sisi, Gazze'deki insani koşulları, rehinelerin serbest bırakılmasını, İsrail ile Hamas arasında ateşkesin sağlanması için yapılan çabaları ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldılar.

İki lider de Gazze'de acil ve uzun süreli bir ateşkesin önemini vurguladı ve bu konuda anlaştıklarını ifade ettiler.

Görüşmede Joe Biden, Mısır üstünden Kerem Ebu Salim (Şalom) kapısını kullanarak Birleşmiş Milletler (BM) tarafından sağlanmış olan insani yardımların geçici olarak Gazze'ye ulaştırılmasını taahhüt eden Sisi'ye teşekkürlerini sundu ve bu adımın "pek çok hayatın kurtulmasına vesile olacağını" söyledi.

Joe Biden aynı zamanda, İsrail tarafından kapatılmış olan Refah sınır kapısının tekrardan açılması yönündeki çabalara da tam destek verdiğinin altını çizmiş bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.