ABD ve Yemen Arasında İmzalanan 5 Yıllık Yardım Anlaşması

ABD Büyükelçiliği: Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı ile USAID arasında 5 yıllık yardım anlaşması imzalandı. Anlaşma, Yemen'deki ekonomik büyümeyi hızlandırmayı, insani yardımı artırmayı ve yönetimi güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yemen'deki insani krizin derinleştiği bir dönemde, ABD Büyükelçiliği ve Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı arasında yapılan 5 yıllık yardım anlaşması umut veriyor. USAID'in sağlayacağı yardımın, ekonomik büyümeyi hızlandırarak, su, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimi artırması ve yönetimi güçlendirmesi hedefleniyor. Bu adım, Yemen'in acil insani ihtiyaçlarına cevap verme çabalarını destekliyor.

Yemen'deki ABD Büyükelçiliği'nin web sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Vaid Abdullah Bazib ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Ülke Direktörü ve Kıdemli Kalkınma Danışmanı Kimberlee Bell arasında 5 yıllık bir yardım anlaşması imzalandı. Anlaşmanın, USAID tarafından sağlanan kalkınma yardımının Yemen'deki ekonomik büyümeyi hızlandırmayı, suya, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimi iyileştirmeyi ve yönetimi güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Yemen'deki insani krizin vahameti ise endişe verici boyutlarda. Yaklaşık 10 yıldır devam eden iç savaş, hükümet güçleri ile İran destekli Husiler arasında yaşanan çatışmaların etkisiyle insani krizi derinleştiriyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, Yemen halkının %73'ü, yani yaklaşık 23.4 milyon insan insani yardıma muhtaç durumda. Ülkede çatışmalar nedeniyle hayatını kaybeden sivil sayısı ise 13 binden fazla, 377 bin kişi olarak açıklanıyor. Bu anlaşma, bu acil yardım ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım olarak görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İtalya'nın Kuzeyinde Şiddetli Yağış Felaketi: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Rio Grande do Sul'da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 154'e Yükseldi
Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti