ABD'de başkan yardımcısı adayları canlı yayında karşı karşıya geldi

Demokrat Tim Walz ile Cumhuriyetçi JD Vance, CBS News’teki canlı yayında Orta Doğu'daki gerilim, ekonomik durum ve sınır güvenliği gibi önemli konuları tartıştı.

ABD'de başkan yardımcısı adayları Demokrat Tim Walz ile Cumhuriyetçi JD Vance, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde CBS News'te canlı yayınlanan bir programda, dış politika, iç politika, Orta Doğu'daki gerilim ve ekonomi gibi birçok önemli konuya dair görüşlerini paylaştı.

90 dakikalık programda, iki aday arasında el sıkışarak başlayan ve hararetli bir tartışma olmadan geçen bir diyalog dikkat çekti. Programın ilk konusu, Orta Doğu'daki son gelişmeler ve İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarıydı. 

Walz, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarına atıfta bulunarak İsrail'e tam destek verdiğini vurguladı ve Biden-Harris yönetiminin İsrail'in güvenliği için önemli adımlar attığını belirtti. Ayrıca, Gazze'de insani krizin sona ermesi ve esirlerin evlerine dönmesi gerektiğini ifade etti. Walz, Trump'ın dış politikasını "tehlikeli" olarak nitelendirerek, onun İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesinin İran'ı nükleer silahlara yaklaştırdığını savundu.

Vance ise, Biden-Harris yönetiminin İran'a sağladığı mali yardımların Tahran'ı güçlendirdiğini iddia ederek, Trump'ın nükleer anlaşmadan çıkmasının dünyayı daha güvenli hale getirdiğini söyledi. Ayrıca, İsrail'in kendi güvenliğini sağlama kararını vermesi gerektiğini belirtti.

Sınır güvenliği ve ekonomi konularında da karşılıklı suçlamalarda bulunuldu. Walz, Trump'ın sınır güvenliğini artıracak yasa tasarısını engellediğini savunurken, Vance, Biden-Harris döneminde yasa dışı göçmen sayısının arttığını vurguladı. Vance, Demokratların ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirirken, Walz, Harris'in orta sınıfı güçlendirecek bir ekonomik plan geliştirdiğini öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.