ABD'de başkanlık seçimleri: Trump mı Biden mı?

ABD merkezli araştırma şirketi Gallup, 1-20 Mart tarihleri arasında 1016 kişiyle 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri hakkında görüşlerini sordu. Sonuçlara göre, katılımcıların %29'u Biden'ın ve Trump'ın iyi bir başkan olamayacağına inanıyor.

ABD merkezli araştırma şirketi Gallup, 1-20 Mart tarihleri arasında 1016 kişiyle 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri hakkında görüşlerini sordu.

Sonuçlara göre, katılımcıların %29'u Biden'ın ve Trump'ın iyi bir başkan olamayacağına inanıyor.

Diğer yandan, ankete katılanların %4'ü ise Biden'ın ve Trump'ın ikisinin de iyi bir başkan olacağını düşünüyor.

Ankete katılanların %30'u Biden'ın, %35'i ise Trump'ın iyi bir başkan olacağına inanıyor. Ankete katılanların %2'si ise soruyu yanıtsız bıraktı.

ÜÇÜNCÜ ADAY DİYENLER...

Ankette, Biden'ın da Trump'ın da iyi başkanlık yapamayacağını düşünen %29'luk kesime seçimdeki oy tercihleri sorulduğunda, katılımcıların %33'ü oyunu Biden veya Trump'a verebileceğini, %46'sı ise üçüncü bir adaya oy vermeyi düşündüğünü belirtti.

Yüzde 17'si ise seçimlerde oy kullanmamayı tercih edeceklerini ifade etti. Geri kalan yüzdelik ise görüş belirtmeyenlere ait oldu. Gallup'un 2020'de düzenlediği seçim anketinde, Biden'ın da Trump'ın da iyi başkan olmayacağını düşünenlerin oranı yüzde 25'ti.

Biden'ın iyi bir başkan olacağına inananların oranı yüzde 36 iken, Trump'ı destekleyenlerin oranı yüzde 33'tü. Biden'a olan destek yüzde 6 azalırken, Trump ise yüzde 2 destek kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.