ABD'de Belirli Bakteri Kaynaklı Hastalık Vakalarında Artış: Uzmanlar Aşılamanın Önemini Vurguluyor

ABD'deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, belirli bir bakteri türünden kaynaklanan hastalık vakalarındaki artışı bildirdi. Geçen yıl rekor düzeyde 422 vaka rapor edilirken, bu yıl 143 vaka tespit edildi.

ABD'deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, belirli bir bakteri türünden kaynaklanan hastalık vakalarındaki artışı duyurdu. Geçen yıl rekor seviyede 422 vaka rapor edilirken, bu yıl ise 143 vaka tespit edildi. Özellikle 30-60 yaş arası yetişkinler ve HIV'li bireylerde görülme oranı yüksek. Uzmanlar, toplumun aşılanmasını önemle vurguluyor.

ABD'deki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, çoğu belirli bir bakteri türünden kaynaklanan bir hastalık vakasındaki artış konusunda ABD'li doktorları uyardı. Geçtiğimiz yıl 422 vaka rapor edildi, bu da 2014'ten bu yana bir yılda kaydedilen en yüksek sayıydı. CDC, bu yıl şimdiden 143 vakanın rapor edildiğini ve enfeksiyonların 2023'ü geçme eğiliminde olduğunu belirtti. Geçen yıl vakaların çoğunda menenjit bulunmuyordu, ancak en az 17 kişi yaşamını yitirdi. Uzmanlara göre vakalar, 30 ila 60 yaş arası yetişkinlerde, siyahilerde ve HIV'li kişilerde orantısız olarak daha yaygın görülüyor. Bu hastalığın ciddi yan etkileri arasında ateş, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, menenjit ve kan dolaşımı enfeksiyonu bulunuyor. Enfeksiyon antibiyotiklerle tedavi edilebilir ancak hızlı müdahale önemlidir, çünkü enfekte kişilerin tahminen %10 ila %15'i ölümle sonuçlanıyor. Hayatta kalanlar ise bazen sağırlık veya amputasyon riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Yetkililer, çocukların ortaokula başladıklarında ilgili aşıyı yaptırmalarını tavsiye ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor
Batı Sumatra'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Ölü Sayısı 58'e Yükseldi