ABD'de cami imamına saldırı düzenlendi! Silahla ağır yaralanan imam hayatını kaybetti

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Newark kentinde bulunan Masjid Muhammad-Newark Camii'nin önünde gerçekleşen silahlı saldırıda bir imam hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, saldırının detayları henüz belirsizliğini korurken, saldırgan veya saldırganların kimliği belirlenemedi.

ABD'nin New Jersey eyaletinde yer alan Newark kentinde bulunan bir cami önünde sabah saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırıda bir imam hayatını kaybetti. Polis açıklamasına göre, Masjid Muhammad-Newark Camii'nin önünde düzenlenen saldırıda imam Hasan Şerif hayatını kaybetti. Saldırının detayları ve saldırganın kimliği henüz belirlenemedi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR

New Jersey Valisi Phil Murphy, saldırıya uğrayan imamın Hasan Şerif olduğunu açıklayarak, dualarını imamla birlikte olduğunu ifade etti. Saldırının motivasyonu ve failleriyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Murphy, Müslüman topluluğunu güvende tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Murphy, “Müslüman toplumunu ve tüm inançlardan insanları, özellikle ibadethanelerimizin içinde veya yakınında tüm sakinlerimizi güvende tutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımız mevzusunda temin etmek istiyorum” dedi.

New Jersey Başsavcısı Matthew Platkin, şu aşamada saldırının nefret suçu olduğunu gösteren bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. Platkin, açıklamasında "Bu soruşturma devam ediyor, ama şu anda suçun nefret suçu olduğunu gösteren herhangi bir bilgiye sahip değiliz" ifadelerine yer verdi.

"BU OLAYDAN ENDİŞE DUYUYORUZ"

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin New Jersey Sözcüsü Dina Sayedahmed ise olaydan derin endişe duyduklarını ve imamın bir an önce iyileşmesi için dua ettiklerini ifade ederek, camilerin güvenliğine dikkat çekti. Sayedahmed, "Bu olaydan derin endişe duyuyoruz ve imamın bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz. Bu olaydan bağımsız olarak her zaman olduğu gibi, tüm camilere kapılarını açık tutmalarını, ama özellikle son zamanlarda artan Müslüman karşıtı olaylar göz önüne alındığında davranışlarında ölçülü olmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Müslüman karşıtı olayların arttığı bir dönemde gerçekleşen bu saldırı, Amerika genelinde Müslüman topluluğunda endişe yaratıyor. Yetkililer, tüm ibadethanelerin ve sakinlerinin güvenliğini sağlama sözü verirken, soruşturmanın detayları kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"İsrail soykırımda ısrarcı"
Panama'da Yeni Lider Göç Sorununa Karşı Harekete Geçiyor: Darien Boşluğu Kapatılacak
Tayland'da Aşırı Sıcaklar: 61 Kişi Sıcak Çarpması Nedeniyle Hayatını Kaybetti
ABD, Ukrayna'ya 400 Milyon Dolarlık Silah ve Teçhizat Yardımını Duyurdu
St. Petersburg'da Nehre Uçan Otobüs Kazasında 7 Kişi Hayatını Kaybetti