ABD'de dehşete düşüren görüntü! Kamyonlar cesetle dolu

Koronavirüsten en çok etkilenen ve salgının kontrolden çıktığı ABD'den gelen fotoğraflar ise dünyayı bir kez daha dehşete düşürdü.

ABD'den gelen bu fotoğraf ülkede yaşanan koronavirüs kabusunun boyutlarının büyüklüğünü bir kez daha ortaya çıkardı. Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya ve can almaya devam ederken ABD salgından en çok etkilenen ülke olmayı sürdürüyor. Wall Street Journal'ın New York'a ilişkin haberi ise dünya gündeminde yankı uyandırdı.

Dünyada Kovid-19 vakası sayısı 59 milyonu aştı. Kovid-19 nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 394 bin 240 kişi yaşamını yitirdi, 40 milyon 792 bin kişi virüsü yenerek sağlığına kavuştu. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ABD'de 12 milyon 588 bin 661 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 262 bin 696 kişi yaşamını yitirdi. Ülkede vaka sayıları hızla artmaya devam ederken sıkı virüs önlemlerine dönülmeye de başladı. New York 4 bin 213 can kaybıyla en ağır bilançonun yaşandığı eyalet olarak ilk sırada yer alıyor, eyaletteki vaka sayısı ise 628 bini geçti.

HALEN 700 CESAT KAMYONLARDA

İlkbaharda ABD'nin New York kentine koronavirüs ölümlerinin ilk dalgası sırasında afet morgu kurulmuştu. Soğutuculu kamyonların arkasında halen yaklaşık 700 cesedin tutulduğu ortaya çıktı. Yetkililer, cesetlerin çoğunun düzgün bir cenaze törenine parası yetmeyen veya akrabalarının bulunamadığı insanlar olduğunu söyledi ve cesetlerin Nisan ayından beri durduğunu itiraf etti.

İddiaya göre, adli tabip, koronavirüs pandemisi sırasında meydana gelen ölümlerdeki artışla başa çıkacak donanıma sahip değildi.

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesi, skandalı ortaya çıkararak Brooklyn sahili boyunca park edilmiş donduruculu beyaz kamyon filosunda yaklaşık 700 cesedin hala saklandığını aktardı. Derme çatma morglar, New York şehri koronavirüs pandemisinin ortasındayken vakalar ve ölümler hızla artmasıyla baş etmeye çalışırken Nisan ayında kurulmuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti