ABD'de en çok beyaz olmayan sağlıkçılar ölüyor

Korona virüsü salgını başladığından beri 1079 sağlık çalışanının öldüğü ABD'de, ölen sağlık çalışanlarının yüzde 62,1’inin farklı etnisitelerden azınlıklar olduğu belirlendi.

Dünya’da korona virüsü vakalarının en çok görüldüğü ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’nde salgının başından beri 1079 sağlık çalışanı öldü. The Guardian ve Kaiser Health News tarafından yürütülen araştırmaya göre, korona virüsü salgını nedeniyle ölen sağlık çalışanları arasında Amerika’da yaşayan azınlıklar çoğunlukta.

Ölümü raporlanan 1079 sağlık çalışanından, kişisel bilgileri paylaşılan 177 kişinin incelendiği araştırmaya göre ölen sağlık çalışanlarının yüzde 62,1’inin siyah, Latin Amerikalı, Asyalı veya yerli Amerikalı ve yüzde 30,5’inin ABD dışında doğan göçmenler olduğu belirlendi.

Sonuçların, daha önce Harvard Tıp Okulu tarafından, beyaz olmayan sağlık çalışanlarının korona virüsüne yakalanma olasılıklarının beyaz meslektaşlarının neredeyse iki katı olduğunu öne süren çalışmaları doğruladığı belirtildi. Çalışmada, beyaz olmayan sağlık çalışanlarının, korona virüsü şüphesi olan veya doğrulanan hastalara daha fazla baktığı ve yetersiz koruyucu teçhizatlar kullanma olasılığının daha yüksek olduğu ifade edilmişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Şi Cinping, Avrupa Turunda: Fransa, Macaristan ve Sırbistan'a Ziyaret
Venedik Turistlerden Giriş Ücretiyle 8 Günde 723.225 Euro Kazandı
Emily in Paris: Moda ve Macera 4. Sezonla Geri Dönüyor!
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar: Sel Felaketi 39 Kişinin Hayatını Kaybetti
Princeton Öğrencilerinden Filistin'e Destek: Açlık Grevi Gazze'deki Acıya Yanıt