ABD'de enflasyon verileri açıklandı!

ABD'de şubat ayında yıllık enflasyon oranı yüzde 3.2 olarak açıklandı, bu da önceki beklentilerdeki yüzde 3.1'lik rakamı aştı. Bu artışta, akaryakıt fiyatlarındaki zamların önemli bir katkısı olduğu belirtiliyor.

ABD'de şubat ayı enflasyon verileri açıklandı. Senelik enflasyon oranı ocak ayında %3.1 iken, şubatta %3.2'ye yükseldi. Aylık bazda ise tüketici fiyatları, ocak ayında %0.3 artış gösterdikten sonra, şubatta %0.4 arttı, bu da beklentilere uygun bir artış olarak kaydedildi.

Şubat ayındaki fiyat artışlarının büyük bir kısmı, konut ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla ilişkilendiriliyor. Bu verilere göre, tüketicilerin önemli bir kısmı ev sahibi olma ve ulaşım maliyetleriyle mücadele ediyor.

Şubat ayında, akaryakıt fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3.8 artarken, barınma maliyeti yüzde 0.4 yükseldi. Enerji endeksindeki genel aylık artış yüzde 2.3 olarak kaydedildi. Ancak, gıda fiyat endeksi şubatta herhangi bir değişiklik göstermedi.

ÇEKİRDEK ENFLASYON DA BEKLENTİNİN ÜZERİNDE

Beklentilerin üzerinde gerçekleşen bir başka veri de çekirdek enflasyon oldu. Geçen ay, çekirdek enflasyon yüzde 0.3 olarak tahmin edilirken, beklenmedik bir şekilde yüzde 0.4 olarak açıklandı. Ayrıca, yıllık çekirdek enflasyon da yüzde 3.8 ile yüzde 3.7'lik beklentinin üzerine çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İnşaat Maliyetlerinde Mart Ayında Yükseliş: TÜİK Verileri
Hemen altınları alıp kuyumcuya koşmayın: Ünlü Ekonomist Mert Başaran açıkladı!
Türkiye'de Tam Elektrikli Otomobil Satışları Büyük Artış Gösteriyor
EPDK, Enerji Yönetiminde ISO 50001 Belgesi ile Önemli Adımlar Atıyor
Yatırımcılar altın fiyatlarını merakla takip ediyor! 10 Mayıs altın fiyatları