ABD’de gizli belgeleri sızdıran Ulusal Hava Muhafızı'na yönelik suçlamalar kabul edildi

Massachusetts eyaletindeki Boston kentinde yargılanan 22 yaşındaki Ulusal Hava Muhafızı Jack Teixeira, ABD Savunma Bakanlığı'na ait birçok hassas ve yüksek derecede gizli materyali sızdırdığı suçlamalarını kabul etti.

Ulusal Hava Muhafızı Jack Teixeira, ABD Savunma Bakanlığı'na ait bir dizi gizli belgeyi sızdırdığı iddiasıyla yargılandığı davada suçlamaları kabul etti.

Massachusetts eyaletindeki Boston kentinde yargılanan 22 yaşındaki Ulusal Hava Muhafızı Jack Teixeira, ABD Savunma Bakanlığı'na ait birçok hassas ve yüksek derecede gizli materyali sızdırdığı suçlamalarını kabul etti. Federal Mahkeme'de altı suçlamayı kabul eden Teixeira, ulusal savunma bilgilerini kasıtlı olarak saklamak ve iletmekle suçlanıyor. Savcılar, Teixeira'ya 16 yıl 8 ay hapis cezası ve 50 bin dolar para cezası talep etti.

GİZLİ BELGE SIZINTISI

ABD yetkilileri, geçen sene şubat ve mart aylarında Discord ve Telegram gibi sosyal medya platformlarında paylaşılan belgelerin yeni fark edildiğini açıkladı. Belgelerin sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Savunma Bakanlığı'ndaki muhtemel suçluların da incelendiği ifade edildi. Belgelerin ABD istihbarat sistemine erişim sağlayan bir kişi tarafından ele geçirilmiş ve sızdırılmış olabileceğine dair işaretler olduğu belirtildi. Bazı belgelerin, en yakın ABD istihbarat ortaklarıyla dahi paylaşılmadığına dair işaretler bulunuyor.

7 Nisan'da internete sızdırılan belgeler arasında Rusya-Ukrayna savaşı ve Rusya merkezli paralı asker şirketi Wagner'in Afrika'daki operasyonları ile ilgili bilgiler yer alıyordu. Ayrıca, belgelerde İsrail'in Ukrayna'ya silah yardımı sağlama yöntemleri ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Rusya ile ilişkileri gibi gizli konular da bulunuyordu.

Teixeira, Boston'daki Otis Hava Ulusal Muhafız Üssü'nde görev yapıyordu ve kıdemsiz olmasına rağmen yüksek derecede gizli güvenlik iznine sahipti. Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz yıl aralık ayında olayla ilgili 15 personeli disiplin kuruluna sevk etti. Yayınlanan bir raporda, personellerin Teixeira'nın "istihbarat arama faaliyetlerinden" haberdar oldukları ancak onu durdurmamış oldukları belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti