ABD’de Halkbank’ın Dokunulmazlık Talebi Reddedildi: Yasal Süreç Sürüyor

Halkbank, ABD'deki ceza davasıyla ilgili olarak İkinci İstinaf Mahkemesi'nin dokunulmazlık taleplerini reddettiğini açıkladı. Banka, ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak tüm yasal haklarını kullanacağını duyurdu.

Halkbank, ABD'de aleyhine açılan ceza davasıyla ilgili süreç hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bir açıklama yayımladı. Banka, ABD'deki İkinci İstinaf Mahkemesinin dokunulmazlık taleplerini reddettiğini ve dosyanın yeniden incelenmesi için ABD Yüksek Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti.

DOKUNULMAZLIK TALEBİ REDDEDİLDİ

Halkbank, ABD Yüksek Mahkemesi’nin 19 Nisan 2023 tarihli kararında, bankanın Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası (FSIA) kapsamındaki dokunulmazlık talebini reddettiğini hatırlattı. Bununla birlikte, bankanın ABD teamül hukuku kapsamında yargılanamayacağı yönündeki argümanın yeniden incelenmek üzere İkinci İstinaf Mahkemesine iade edildiğini de vurguladı.

YENİDEN İSTİNAF MAHKEMESİ KARARI

Açıklamada, ABD İkinci İstinaf Mahkemesi'nin 22 Ekim 2021'de verdiği ve Halkbank'ın teamül hukuku açısından dokunulmazlık talebini reddeden kararının, 22 Ekim 2023'te yeniden yapılan inceleme sonucunda da onandığı belirtildi. Halkbank, mahkemenin bu kararı sonrası ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını duyurdu.

TEMYİZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Halkbank, ABD Yüksek Mahkemesi nezdinde tüm temyiz haklarını kullanacaklarını ve yasal süreçlerin titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı. Banka, bu süreçte hukuki olarak tüm haklarının savunulacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.