ABD'de içme suyu krizi gündemde: 30 milyon kişi susuz kalabilir

ABD yetkilileri, Colorado Nehri üzerinde yer alan önemli bir barajda tespit edilen sıhhi tesisat sorunları sonrasında, 30 milyondan fazla Amerikalının su temini konusunda zorluklar yaşayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Glen Canyon Barajı'nda tespit edilen ciddi boru hasarı, barajdan kaynak suyunun salınmayacağı anlamına gelmekte ve buna bağlı olarak su kaynaklarını tehlikeye atmaktadır. Uzmanlar, kaynak suyunun salınmaması durumunda, Kaliforniya, Nevada ve Utah gibi eyaletlerde yaşayan ve Mead Gölü'nden su tedarik eden 30 milyondan fazla Amerikalının su sıkıntısı çekebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

SU KITLIĞIYLA BU YIL DA MÜCADELE ETMEK ZORUNDA KALACAKLAR

Mead Gölü, dolu olduğunda ABD'nin en büyük su rezervini oluştururken, son testlerden sonra yapılan incelemelerde hasar tespit edilen boruların Mead Gölü'ne sürekli su salamayacak kadar ciddi şekilde hasar görmüş olabileceği belirtilmektedir. Nevada, Utah, Kaliforniya ve kuzey Meksika'nın bazı bölgelerinde yaşayanlar, içme suyu için Mead Gölü'ne bağımlı olduklarından, 2014 yılından bu yana sürekli olarak karşılaştıkları su kıtlığıyla bu yıl da mücadele etmek zorunda kalacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak