Abd'de Korkunç İddia: Evlat Edindikleri 5 Siyah Çocuğu Ahıra Kitleyip 'köle Olarak Çalıştırdılar

ABD'nin Batı Virginia eyaletinde beyaz bir çift, evlat edindikleri beş siyah çocuğa yönelik 'ihmal', 'kölelik' ve 'zorla çalıştırma' suçlamalarıyla yargılanacak. İddianame hazırlandı. İşte haberin detayları....

ABD'nin Batı Virginia eyaletinde, evlat edindikleri beş siyah çocuğu kötü koşullarda tutmak ve 'köle olarak' çalıştırmakla suçlanan bir çift hakkında iddianame hazırlandı. 62 yaşındaki Jeanne Whitefeather ve 63 yaşındaki Donald Lantz, çocukları ahırda kilitli tutarak zorla çalıştırmakla itham edildi.

Savcılar, hazırladıkları iddianamede, çiftin yaşları 6 ile 16 arasında değişen evsiz ve savunmasız çocukları ahırda kilitleyip 'köle olarak kullanmayı' amaçladığını belirtti. Çifte, 'insan kaçakçılığı', 'çocuk ihmali', 'kölelik' ve 'zorla çalıştırma' gibi ciddi suçlamalar yöneltildi. Komşular da çocukların çiftlik işçiliği yapmaya zorlandığını ve eve girmelerine izin verilmediğini ifade etti. 

Sosyal Yardım Kontrolünde Ortaya Çıktı

Kanawha County Bölge Yargıcı Maryclaire Akers, iddianame hakkında yaptığı açıklamada, "Bu çocukların ırkları nedeniyle hedef alındıkları ve köle olarak kullanıldıkları insan hakları ihlalleridir" dedi.

Yetkililer, Ekim ayında yapılan bir sosyal yardım kontrolü sırasında çocukları çiftin evindeki bir ahırın içindeki küçük bir odada kilitli halde buldu. Kanawha İlçesi Şerif Departmanı, "Çocukların ahırdan kendi başlarına çıkmaları mümkün değildi, akan suları, banyo olanakları ve yiyecekleri yoktu" şeklinde açıklama yaptı. Suçlamaların ardından gözaltına alınan çift ise iddiaları reddetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.