ABD'de kutup soğukları her şey dondu! Hava sıcaklığı -35 derece düştü yaşamı felç etti

Dünyadaki bazı ülkelerde hava sıcaklıkları ciddi derecede düşerken ABD’de 12 Ocak’tan beri kar fırtınası ve soğuk hava dalgası yaşamı resmen felç etti. İnsanların saçlarından ayarlardaki atlara kadar neredeyse her şey donarken, şiddetli fırtına ev ve iş yerlerinin elektriksiz...

12 Ocak Tarihinden beri ABD'de etkili olan kar fırtınası ve kutup soğukları insanların yaşamını adeta felç etti. Söz konusu soğuklardan dolayı 43 kişi yaşamını kaybederken, aralıksız yağan kar ve soğuk hava dalgası donma riskini her an artırıyor. Ev ve iş yerlerinde soğuk havadan dolayı elektrikler kesilirken yüzlerce uçak seferi İptal edildi. Ülkeden çekilen görüntüler ve videolar havanın ne kadar soğuk olduğunu gözler önüne sererken insanların dışarıda saçlarının donduğu ve hatta Colorado’da ahırdaki hatların üzerini buzların kapladığı görüldü.

HAVA SICAKLIĞI -35 DERECE

Yabancı basındaki yer alan habere göre bölgedeki Meteoroloji servisleri New York’un Kanada sınırında bulunan Buffalo kentinin çevresinde kar kalınlığının 75 santimetreden fazla olduğunu açıklayarak, otomobile bile bilmenin imkansız bir hal aldığını bildirdi. Öte yandan karla karışık rüzgarın hızının yer yer saatte 65 kilometreye çıktığı öğrenildi.

SOKAĞA ADIM ATANIN SAÇI DONUYOR

Ciddi derecede soğukların yaşandığı bölgede insanların sokağa çıkmasıyla saçlarının donması adeta bir oluyor. Öte yandan Colorado’dan akşam alınan görüntülerde ahırda duran atların soğuktan buz tuttuğu havanın ne kadar soğuk olduğunu gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti