ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı

ABD'de Şubat ayında çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) beklentileri karşıladı. Ekonomistlerin öngörüsüyle uyumlu olarak %2,8 artış gösterdi. Ancak kişisel gelirlerdeki %0,3'lik artış beklentilerin altında kaldı. Kişisel harcamalar ise %0,8 arttı, beklentileri aştı.

ABD'de Şubat ayında çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE) beklentileri karşılayarak %2,8 artış gösterdi. Ancak kişisel gelirlerdeki %0,3'lük artış beklentilerin altında kaldı. Kişisel harcamalar ise %0,8 arttı, beklentileri aştı. Bu veriler, ekonomik büyüme ve enflasyon trendleri hakkında önemli ipuçları sunuyor.

ABD'de Şubat ayında çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi (PCE), bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,8 arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi de %2,8 artış yönündeydi. Ocak ayındaki artış da %2,8'den %2,9'a revize edildi.Çekirdek PCE Şubat ayında aylık olarak %0,3 artış gösterdi. Bloomberg anketinde bu veri için beklenti %0,4 olarak belirlenmişti.Verilere göre kişisel gelirlerde artış beklentilerin altında kalırken, kişisel harcamalarda ise beklentileri aşan bir performans gözlendi.Şubat'ta ABD'de kişisel gelirler %0,3 artarken, Ocak ayında artış %1 olarak gerçekleşmişti.Kişisel harcamalar ise %0,8 arttı. Ocak ayında ise bu artış %0,2 düzeyindeydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kripto parada şikâyetler yüzde 22 arttı: "Siz kimsiniz de benim parama bloke koyuyorsunuz?"
Uymayana yaptırımlar gündeme gelecek: Kamuda hedef en az 100 milyar TL tasarruf
Güne zamla başladığımız bir gün daha: Sigaraya bir haftada ikinci zam geldi
Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu