ABD'de ÜFE, beklenenden fazla arttı

ABD'de, şubat ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), beklentilerin ötesinde bir artış gösterdi. Şubatta, ÜFE aylık bazda %0,6 ve yıllık bazda %1,6 oranında yükseldi. Piyasalarda ise ÜFE'nin şubatta aylık olarak %0,3 ve yıllık olarak %1,1 artması bekleniyordu.

ABD'de, şubat ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), beklentilerin ötesinde bir artış gösterdi. Şubatta, ÜFE aylık bazda %0,6 ve yıllık bazda %1,6 oranında yükseldi. Piyasalarda ise ÜFE'nin şubatta aylık olarak %0,3 ve yıllık olarak %1,1 artması bekleniyordu. Ayrıca, ABD'de gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek üretici fiyatları da beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi.

Şubat ayında, çekirdek üretici fiyat endeksi aylık olarak %0,3'lük beklentinin üzerinde, %0,4 arttı. Senelik bazda ise çekirdek ÜFE'de %2,8 artış kaydedildi.

TÜKETİCİ ENFLASYONU DA BEKLENTİYİ AŞMIŞTI

ABD'de iki gün önce tüketici enflasyonu verileri açıklanmıştı. Şubatta aylık enflasyon, beklentilere paralel olarak %0,4 olarak gerçekleşirken, senelik enflasyon %3,2 ile beklentilerin üzerine çıktı.

Şubat ayında enflasyonun tahminlerin üzerinde artmasına rağmen, Fed'in faiz indirimlerine haziran ayında başlayabileceği beklentileri değişmemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İnşaat Maliyetlerinde Mart Ayında Yükseliş: TÜİK Verileri
Hemen altınları alıp kuyumcuya koşmayın: Ünlü Ekonomist Mert Başaran açıkladı!
Türkiye'de Tam Elektrikli Otomobil Satışları Büyük Artış Gösteriyor
EPDK, Enerji Yönetiminde ISO 50001 Belgesi ile Önemli Adımlar Atıyor
Yatırımcılar altın fiyatlarını merakla takip ediyor! 10 Mayıs altın fiyatları