ABD'de üst üste saldırı ihbarları: 16 kurum boşaltıldı

Yerel emniyet yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Alaska, Kuzey Carolina, Florida, Pensilvanya, New York, New Jersey, Delaware, Michigan, Alabama, Maryland, Indiana, Virginia, Connecticut, Rhode Island, Kaliforniya, Arizona, Washington,...

Yerel emniyet yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Alaska, Kuzey Carolina, Florida, Pensilvanya, New York, New Jersey, Delaware, Michigan, Alabama, Maryland, Indiana, Virginia, Connecticut, Rhode Island, Kaliforniya, Arizona, Washington, ve Nevada'da olmak üzere ABD'nin 18 eyaletinde Yahudi toplum merkezleri ve okullarına yönelik bombalı saldırı tehditleri gerçekleştirildi.

Yetkililer, sadece pazartesi günü 16 tehdit alındığını, ABD ve Kanada'da Yahudilere yönelik saldırı tehditlerinin son iki ayda 90'ın üzerine çıktığını bildirdi. Kaliforniya'nın San Francisco şehrinde polis, saldırı ihbarı nedeniyle İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) merkezini boşaltarak çevrede güvenlik önlemleri aldı. Yapılan incelemeler sonucu saldırı ihbarı asılsız çıktı.

İKİ MEZARLIK SALDIRIYA UĞRADI 
Geçtiğimiz hafta Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde bulunan Yahudilere ait Carmel Mezarlığı Neo-Naziler tarafından saldırıya uğramıştı.

Dün ise Philadelphia'da bulunan başka bir Yahudi mezarlığı daha saldırıya uğradı. Onlarca mezar taşının yerlerinden söküldüğü görülürken, bir hafta içerisinde saldırıya uğrayan ikinci Yahudi mezarlığı oldu:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail Refah saldırısına başladı: Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin şartları neler?
SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı