ABD'de Yapılan Araştırma: Korku Kontrolüne Yeni Yaklaşım, TSSB Tedavilerine Işık Tutuyor

ABD'de yapılan bir araştırma, korku anahtarını kapatmanın yolunu keşfetti. Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) için umut verici yeni tedavilerin kapısı aralanıyor. Bilim insanları, beyindeki değişikliklerin genelleştirilmiş korku tepkisine yol açabileceğini belirtiyor.

ABD'de yapılan araştırmada, bilim insanları korku tepkisini kontrol etmenin yolunu keşfetti, bu da travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) için umut verici yeni tedavilere kapı aralıyor.

ABD'de yapılan bir araştırma, bilim insanlarının korku anahtarının nasıl kapatılabileceğini keşfettiklerini açıkladı. Bu keşfin, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) yaşayan hastalar için yeni tedavilerin geliştirilmesine olanak sağlayabileceği belirtiliyor. Araştırmacılar, beyindeki değişikliklerin, gerçek bir tehdit olmasa bile kişinin korku tepkisinin devreye girdiğinde genel ve uzun süreli bir korku durumuna yol açabileceğini öne sürüyor. Yapılan çalışmada, yaygın olarak kullanılan antidepresan fluoksetinin korkudan hemen sonra alınmasının, uzun vadede genelleştirilmiş korku durumundan kaçınmaya yardımcı olabileceği belirtiliyor. Profesör Nick Spitzer, bu sonuçların korkunun genelleştirilmesindeki mekanizmalar hakkında önemli bilgiler sağladığını vurgulayarak, bu bilgilerin stres kaynaklı korkunun meydana geldiği mekanizmanın çekirdeğini anlamak ve daha etkili müdahaleler geliştirmek için kullanılabileceğini belirtiyor. Araştırma, fareler üzerinde yapılan deneylerle beyindeki nörotransmitterlerin genel korkuyu nasıl etkilediğini göstererek, umut verici bir başlangıç olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi