ABD'deki protestolarda polis şiddeti böyle görüntülendi

ABD'nin Portland şehrindeki protestolarda, polisin göstericilere uyguladığı şiddetin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, polisin eylemciyi yere yatırarak yumrukladığı görüldü.

ABD'nin Oregon eyaletindeki Portland kentinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü olarak ilan edilen ANTIFA ve diğer sol grupların protestoları devam ediyor. Yaklaşık 100 gündür süren protestolarda, polisin göstericilere şiddet uyguladığı görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde, polisin bir göstericiyi yere yatırdığı ve yumrukladığı, daha sonra bölgeye gelen diğer polislerin de yardımıyla şiddet gören göstericinin gözaltına alındığı görüldü.

PROTESTOLAR NEDEN BAŞLADI

Oregon eyaletine bağlı Portland kentindeki protesto gösterileri, 25 Mayıs'ta Minneapolis kentinde George Floyd'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesinden sonra başlamıştı. Protestolara daha sonra sol ve sağ gruplar da katıldı. Ağustos ayında aşırı sağcı grup ?Proud Boys?un düzenlediği yürüyüşe, ANTIFA adlı faşizm karşıtı sağ grubun karşı yürüyüş düzenlemesi ile arbedeler yaşanmış ve 13 kişi gözaltına alınmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

UCM Başsavcısı: Netanyahu Tutuklama Engeline Tepki
Epstein'ın Skandal 'Küçük Kara Kitabı' Müzayedede: 221 İsim Satışta
Diplomatik Gerilim: İspanya ve Arjantin Arasındaki Sert Söz Düellosu
Rusya, Ukrayna'ya Ait ATACMS Füzelerini Düşürdü: Gerilim Tırmanıyor
Macron, Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırılarına Karşı Asker Göndermeyi Değerlendiriyor