ABD’deki protestolarla ilgili Putin'in düşüncesi

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestoları değerlendirdi. Putin

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestoları değerlendirdi. Putin, “ABD'deki protestolar, ülkede derin iç krizler olduğunu gösteriyor” dedi.

AKP’lilerin attığı çamur Profesör’den döndü

Genellikle diğer ülkeler hakkında yorum yapmaktan kaçınan RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin. ABD’de devam eden protestoları değerlendirdi. Kremlin’de yapılan röportajda konuşan Putin, ABD'de Donald Trump'ın göreve başlamasından bu yana, bir iç krizin gözlemlendiğini belirterek, “ABD'de olan, bazı derin iç krizlerin tezahürüdür” dedi.Trump’ın seçimi kazandıktan sonra muhalefetin ‘sahte hikayeler’ icat ettiğini ifade eden Putin, “Açık ve demokratik şekilde kazandıktan sonra yenilenler, meşruiyetini sorgulamak için her türlü sahte hikayeyi icat etti” ifadelerini kullandı.

‘TARAFLAR ÇIKARLARINI İNSANLARINKİNDEN ÜSTÜN TUTUYOR’

Putin, ABD’nin politik sisteminin en önemli sorununun kaynağını da açıkladı. Putin, ABD’de siyasi partilerin ve tarafların, kendi çıkarlarını halkın çıkarlarından üstün tuttuğunu ifade ederek, “Bana göre problem, tarafların kendi çıkarlarını insanlarınkinden üstün tutması” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu