ABD'den Cerablus açıklaması

“Fırat Kalkanı'' operasyonunu yakından izleyen BBC, üst düzey bir ABD yetkilisinin demecine yer verdi. Operasyon öncesi konuşan yetkili, operasyonun “kısmen bir tampon bölgesi oluşturmayı amaçladığını'' söyledi.BBC İngilizce...

“Fırat Kalkanı'' operasyonunu yakından izleyen BBC, üst düzey bir ABD yetkilisinin demecine yer verdi. Operasyon öncesi konuşan yetkili, operasyonun “kısmen bir tampon bölgesi oluşturmayı amaçladığını'' söyledi.

BBC İngilizce yayınında Türk ordusunun Cerablus operasyonu için “Geçen yılın Şubat ayında Süleyman Şah türbesini taşımak amacıyla yaptığı kısa operasyondan sonra Suriye içine ilk bilinen kara akını'' dedi. Haberde, “Kürtlere karşı tampon bölge mi?" sorusu sorulurken, "Türk operasyonunun başlamasından önce Washington’da BBC News’a konuşan üst düzey bir ABD yetkilisi, hareketin ''kısmen Kürtlerin ilerlemeleri olasılığı karşısında bir tampon bölge oluşturmayı amaçladığını söyledi'' ifadeleri yer aldı.

Amerikalı yetkili “Potansiyel operasyon konusunda onlarla çalışıyoruz. Danışmanlarımız Cerablus planı ile ilgili onlarla iletişim içinde. Bir operasyon olursa yakın bir hava desteiini sağlayacağız'' şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ofcom, OnlyFans'in Çocukları Koruma Önlemlerini İnceleyecek
Elon Musk, Taylor Swift'e övgüler yağdırdı: Kendini aştın
Endonezya’da Ruang Yanardağı nedeniyle 12 bin kişi için tahliye kararı alındı
AstraZeneca Covid Aşısıyla İlgili Toplu Davada: TTS İddiaları ve Güvenlik Tartışmaları
İran'da Babek Zencani'nin İdam Cezası 20 Yıla Hapis Çevrildi