ABD'den Erdoğan'ın önerisine yine ret!

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın Laos ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rhodes bir gazetecinin, "Cerablus'taki ilerlemelerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'de bir uçuşa...

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama'nın Laos ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rhodes bir gazetecinin, "Cerablus'taki ilerlemelerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'de bir uçuşa yasak bölge çağrısı geldi. Bu konudaki düşünceniz geçmiştekiyle aynı mı" şeklindeki sorusunu yanıtladı.

"ABD askeri kaynaklarının Suriye'de bir uçuşa yasak bölge için tahsis edilmesinin en iyi yol olduğuna kanaat getirmedik."

Rhodes, bu kaynakları IŞİD ve El Nusra'ya karşı kullanmayı tercih ettiklerini söyledi. "ABD askeri kaynaklarını IŞİD'e karşı ve El Kaide ile bağlantılı olduklarını ve dışa dönük planlamalar yaptıklarını gördüğümüz ölçüde El Nusra'ya karşı kullanmak istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesi sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye sınırının IŞİD'den temizlendiğini, burasının süratle uçuşa yasak bölge haline getirilmesi için çalıştıklarını söylemişti.

Cihatçıların geçişi

Rhodes “Türkiye sınırı boyunca uzanan bölgeyi koruyabilirsek, daha fazla güvenlikli bir alana sahip olmuş ve Suriye'nin içine ve dışına yabancı savaşçıların geçişini önlemiş olursunuz'' ifadelerini de kullandı.

ABD’nin sahadaki Suriye Demokratik Güçleri'ne destek amaçlı operasyonlarının, IŞİD militanlarının Türkiye'ye geçişlerinde kilit bir nokta olan Menbiç'in temizlenmesine yardımcı olduğunu belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Refah'taki 600 bin çocuk hasta, yaralı ya da aç"
DSÖ Yetkilisi Uyarıyor: Refah'a Yönelik Saldırı Riski Artıyor
Berlin’de kimya fabrikasında yangın çıktı: Yetkililer zehirli gaz uyarısı yaptı
ABD ve Suudi Arabistan Arasındaki Normalleşme Anlaşması
Kolombiya, İsrail ile diplomatik bağını kestiğini açıkladı!: İşte detaylar