ABD'den Flaş Maduro Hamlesi! Venezuela Devlet Başkanlığı Uçağına El Koydu

ABD ile Venezuela arasındaki gerginlik, Nicolas Maduro'nun yeniden seçilmesinin ardından arttı.

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yeniden seçilmesinin ardından yeni bir boyuta taşındı. ABD Başsavcısı Merrick Garland, Maduro'nun uluslararası seyahatlerde kullandığı Dassault Falcon 900EX uçağının Dominik Cumhuriyeti'nde ele geçirildiğini duyurdu. Garland, uçağın yasadışı olarak paravan bir şirket aracılığıyla 13 milyon dolara satın alındığını ve "Nicolas Maduro ve destekçileri tarafından kullanılmak üzere" ABD dışına kaçırıldığını belirtti. ABD'li yetkililer, operasyonun Dominik Cumhuriyeti ile sıkı işbirliği içinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan İhracat Uygulamaları Sekreter Yardımcısı Matthew Axelrod, "Bu el koyma açık bir mesaj vermek amacı taşımaktadır. Yaptırım uygulanan Venezuelalı yetkililerin yararına ABD'den yasadışı yollarla edinilen uçaklar, artık gün batımına doğru uçup gidemeyecek" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett ise, "Bu, Maduro'nun Venezuela'yı kötü yönetmenin sonuçlarını hissetmeye devam etmesi için önemli bir adımdır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.