ABD'den İsrail'e Sert Uyarı: Doğruysa Kabul Edilemez!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de saldırılardan kaçan Filistinli sivillere ateş açtığı iddialarına yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "Eğer bu raporlar doğruysa, kesinlikle kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı. İşte ayrıntılar...

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde gerçekleşen saldırılardan kaçmaya çalışan Filistinlilere tahliye sırasında ateş açtı. Olayda sivillerin yaralandığına dair görüntüler uluslararası medyada yer alırken, saldırıya ilişkin detaylar ortaya çıktı.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, Şucaiyye'deki çatışmalar sırasında üç İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak değerlendirdikleri için ateş açtıklarını ve bu kişilerin hayatını kaybettiğini belirtti. Yapılan incelemeler sonucunda, öldürülen kişilerin 28 yaşındaki Yotam Haim, 24 yaşındaki Samer Talalka ve 26 yaşındaki Alon Shamriz olduğu tespit edildi. Bu kişiler, Gazze'deki bir binadan belden yukarısı çıplak ve beyaz bayrak sallayarak çıktıkları sırada İsrail askerleri tarafından vuruldu.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında gazetecilerin Orta Doğu'daki son gelişmelere dair sorularını yanıtladı. Miller, İsrail ordusunun Filistinli sivillere ateş açtığına dair raporları gördüğünü belirterek, "Bu raporların doğruluğunu henüz teyit edemem, ancak eğer doğruysa bu kabul edilemez bir durumdur," ifadelerini kullandı. Miller, İsrail hükümetinin bu durumu araştırmasını ve doğrulanması halinde sorumlulardan hesap sorulmasını beklediklerini de ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.