ABD'den saldırı: 17 Husi mensubu öldü!

Husiler tarafınca yapılan açıklamada, ABD saldırılarında toplam 17 Husi mensubunun öldüğü bildirildi. Açıklamada, ABD ve İngiltere işbirliğinde meydana gelen operasyonlarda ölen Husi mensupları için başkent Sana’da bugün cenaze töreni gerçekleştirildiği aktarıldı.

Yemen'de Husiler ile ABD ve İngiltere Güçleri Arasındaki Çatışmalar Sürüyor

Yemen'deki İran destekli Husiler ile ABD ve İngiltere güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Husiler tarafından yapılan açıklamada, ABD saldırılarında 17 Husi mensubunun öldüğü belirtildi. Açıklamada, ABD ve İngiltere'nin işbirliğinde gerçekleşen operasyonlarda ölen Husi mensupları için başkent Sana'da cenaze töreni düzenlendiği ifade edildi.

Husiler, Gazze'deki saldırılar sona erene kadar İsrail ile bağlantılı tüm gemilere saldıracaklarını açıklamıştı. 19 Kasım'dan bu yana Kızıldeniz'deki saldırılar, küresel tedarik zincirini olumsuz etkilemişti. ABD ise ticari ve savaş gemilerine yönelik saldırılara karşılık olarak Husilere ait askeri noktalara hava saldırıları düzenlemişti.

Geçtiğimiz hafta Husiler, ABD ve İngiliz gemilerine Kızıldeniz'de füze fırlattıklarını duyurmuştu. Bu olayın ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nden geçen 2 gemiye 6 gemisavar balistik füze ateşlediğini, bir gemide hasar meydana geldiğini açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD, İsrail'e Bomba Sevkiyatını Durdurdu: Refah'a Yönelik Saldırı Planlarına Tepki
Göçmen İşçilerin Korunması İçin ABD'nin Çabaları Artıyor: Blinken'den Açıklama
FedEx Deposu Çöktü: Michigan'daki Fırtına ve Hortumda 50 Kişi Mahsur Kaldı
Havayolu şirketinde 300 kabin personeli aynı anda hastalandı: 90 uçuş iptal edildi
Drake'in Toronto Malikanesine Silahlı Saldırı: Güvenlik Görevlisi Yaralandı