ABD'den son dakika açıklaması: YPG ordusu kurma niyetimiz yok

Pentagon'dan sonra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan da bir son dakika açıklaması geldi. Tillerson, sınır ordusu kurma niyetinde olmadıklarını söyledi.'Fırtına obüsleri YPG noktalarını vurmaya başladı'ABD’nin Suriye’de...

Pentagon'dan sonra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan da bir son dakika açıklaması geldi. Tillerson, sınır ordusu kurma niyetinde olmadıklarını söyledi.

'Fırtına obüsleri YPG noktalarını vurmaya başladı'

ABD’nin Suriye’de Türkiye’nin terörist saydığı YPG’nin merkezde yer alacağı 30 bin kişilik sınır koruma gücü (kamuoyuna Kuzey Ordusu olarak yansıdı) oluşturma niyetini açık etmesi Ankara’yı kızdırmıştı.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan YPG’nin kontrolündeki Afrin’e yönelik operasyon başlayacağını, ABD’nin bu planına karşı verilen sert demeçlerle duyurmuştu.

Operasyon beklenirken Pentagon Sözcüsü Eric Pahon yaptığı yazılı açıklamada açıklamada “Bu güç, yaşadıkları yerleri terkeden insanların dönüşündeki güvenliğini sağlamak üzere tasarlandı.  IŞİD’den kurtarılmış ve şu anda yönetimsiz olan bölgelerde yeniden ortaya çıkmamasını önlememiz gerekiyor. Yeni bir ''ordu’ ya da geleneksel bir ''sınır gücü’ değil'' dendi. Oysa daha önce yapılan açıklamalarda bu oluşumun adı net olarak “Sınır Güvenliği Gücü'' olarak telafuz edilmişti.

Oluşturulacak gücün BM ve Cenevre süreçlerine uyumlu olduğu ve Suriye’nin içine odaklı olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Koalisyon ortağımız ve NATO müttefikimiz Türkiye’nin güvenlik endişelerinin son derece farkındayız. Türkiye’nin güvenlik kaygıları meşrudur. Suriye’deki IŞİD’i yenmeye dönük çabalarımız konusunda Türkiye ile tamamen şeffaf olmayı ve NATO müttefikimizin terörle mücadelesinde yanında olmayı sürdüreceğiz.''

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da Pentagon’dan sonra yaptığı açıklamada “Bütün durum yanlış aktarıldı, yanlış tarif edildi. Bazı kişiler yanlış ifade etti. Bir güvenlik gücü yaratmıyoruz'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!