ABD'den sürpriz İsrail kararı

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından Filistin lideri Mahmud Abbas’ın görüşmeyi reddettiği ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in İsrail ziyaretiyle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. İsrail...

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından Filistin lideri Mahmud Abbas’ın görüşmeyi reddettiği ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in İsrail ziyaretiyle ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. 

İsrail merkezli Haaretz gazetesinin Walla News'ten aktardığı habere göre; İsrail Meclisi (Knesset) sözcülerinden biri, Pence'in pazartesi yapması planlanan konuşmasının süresiz olarak ertelendiğini söyledi. ABD tarafından ise henüz bir doğrulama gelmedi.

Jerusalem Post muhabiri Lahav Harkov, Pence’in ziyaretini ABD Kongresi’ndeki vergi reformu yasası tartışmaları yüzünden ertelediğini aktardı. Bununla birlikte Harkov, konuşmanın süresiz olarak değil 1-2 gün ertelendiğini yazdı.

?Pence, 2008’de dönemin ABD başkanı George W. Bush’tan bu yana Knesset’te vekillere hitap eden ilk üst düzey ABD’li yetkili olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Güneybatı Çin'deki Hastanede Silahlı Saldırı: En Az 2 Ölü, 23 Yaralı
Çin Dışişleri, İsrail'in Gazze Saldırısını Kınadı
Çoklu Koronavirüs Aşısı: Klinik Denemeler 2025'te
Gazze'de İsrail Saldırıları: 214 Günde 34 Bin 789 Can Kaybı
Almanya'nın Mart Dış Ticaret Verileri: İhracatta Artış, Türkiye'ye Düşüş