ABD'den 'Türk polisine teşekkür' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Heather Nauert, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler sonrasında gerçekleştirdiği incelemelerden dolayı Türkiye hükümetine...

ABD Dışişleri Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Heather Nauert, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği'ne yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler sonrasında gerçekleştirdiği incelemelerden dolayı Türkiye hükümetine ve güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nauert, ''Büyükelçiliğimiz bugün konsolosluk ve vize hizmetlerine kapalıydı. Elçiliğimiz yarın tamamen açık olacaktır. Türkiye hükümetine, polis ve güvenlik güçlerine bu incelemeyi takip ettikleri için teşekkür ederiz'' ifadelerini kullandı.

İnceleme sürecinde içerisinde yapılan tutuklamalarla ilgili bir soruya da yanıt veren Nauert, ''Eğer bu, süreç için gerekliyse ve yardımcı olduysa kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

'VALİLİKTEN TEDBİR'
Ankara Valiliği, ABD kaynaklarından gelen, ABD Büyükelçiliği ve vatandaşlarının kaldığı yerlere yönelik terör eylemi yapılabileceğine ilişkin istihbari bilgiler üzerine güvenlik önlemlerinin gözden geçirildiğini ve ilave tedbirler alındığını açıklamıştı.

ABD Büyükelçiliği, üst üste iki gün boyunca güvenlik gerekçesiyle kapalı tutulmuş, polis operasyonları sonucunda eylem yapacağı değerlendirilen IŞİD şüphelileri yakalanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
İktidar Gezi Parkı için devrede
GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!