ABD’den Türkiye açıklaması: İlişkiler risk altında olur

ABD’li yetkili, Türkiye ve ABD arasında ilişkilerin rahip Brunson’ın tutukluluğu sürdüğü sürece ’risk’ altında olacağını belirtti.

Ekim 2016’dan bu yana tutuklu olan pastör Andrew Craig Brunson, bugün hakim karşısındaydı. İki ülke arasında gerilime neden olan tutuklu pastörle ilgili ABD’den açıklama geldi. Reuters’a açıklama yapan ABD’li bir yetkili, Türkiye ve ABD arasında ilişkilerin Pastör Andrew Craig Brunson’ın tutukluluğu sürdüğü sürece ’risk’ altında olacağını belirtti.
İzmir’de Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi’nin ABD’li Pastörü Andrew Craig Brunson bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Brunson, Ekim 2016’da Gülen yapılanmasına üye olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

ABD’nin North Carolina eyaletinde doğan 50 yaşındaki Brunson, 23 yıldır Türkiye’de yaşıyordu ve tutuklandığı sırada süresiz oturma izni başvurusu yapmaya hazırlanıyordu. ABD Başkanı Donald Trump, bizzat Türkiye’den Pastör’ün iadesini talep ederken, bu tutukluluk iki ülke arasında tansiyonu yükselten konular arasında yer alıyor. Bugün de Reuters’a açıklama yapan ABD’li bir yetkili, Türkiye ve ABD arasında ilişkilerin Pastör Andrew Craig Brunson’ın tutukluluğu sürdüğü sürece ’risk’ altında olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı