ABD'den vatandaşlarına "terör saldırısı tehditi" uyarısı

ABD savunma yetkilileri, Afganistan'a olan vatandaşlarına Kabil Havalimanı'ndan uzak durmaları uyarısı yaptı. Yetkililer, olası bir terör saldırısı için bu uyarı yaptıklarını açıkladı.

ABD savunma yetkilileri, Afganistan'daki vatandaşları için güvenlik uyarısı yayımladı. Yetkililer, olası bir terör saldırısı gerekçesiyle Kabil Havalimanı'ndan uzak durmaları konusunda uyardı.

BBC'de yer alan habere göre, cumartesi (21 Ağustos 2021) yayımlanan bir güvenlik uyarısı, ABD vatandaşlarının olası güvenlik tehditleri gerekçesiyle Kabil Havalimanı'ndan uzak durması gerektiğini belirtti. Yalnızca bir ABD hükümeti temsilcisi tarafından bu yolculuğu yapması söylenenlerin yola çıkması söylendi.

ABD savunma yetkilileri, gelişmelerin takip edildiğini, alternatif yollara bakıldığını söyledi.

Tehditin boyutu hakkında daha fazla detay verilmedi.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesiyle, ülkeden tahliyelerin gerçekleştirdiği Kabil Havalimanı'nda günlerdir kaos hakim. Her gün çok sayıda insan Afganistan'ı terk etmek için tahliye uçaklarından birine kabul edilmek üzere havalimanına gidiyor. Taliban'ın Kabil'de çeşitli noktalarda havalimanına ulaşmak isteyenleri durdurduğuna ilişkin haberler aktarılıyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’den 14 Ağustos’tan beri 17 bin kişinin tahliye edildiğini açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ordusunun Afganistan'dan çekilme kararı sonrası Afgan ulusal güçlerinin Taliban'a karşı hızlı çökmesini ve başarısız olmasını beklenmedik bir şey olarak nitelendirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!
İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı