ABD'den yeni Afrin açıklaması

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Türkiye'nin Afrin operasyonunun IŞİD'e karşı mücadelede dikkatleri dağıttığını söyledi. Endonezya'ya giderken gazetecilere açıklama yapan Mattis, Türkiye'den operasyonu sınırlı tutmasını...

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Türkiye'nin Afrin operasyonunun IŞİD'e karşı mücadelede dikkatleri dağıttığını söyledi. Endonezya'ya giderken gazetecilere açıklama yapan Mattis, Türkiye'den operasyonu sınırlı tutmasını istedi. Mattis, Washington'ın Türkiye'nin güvenlik endişelerini anladığını yineleyerek Türkiye'nin sınırları içerisinde "Aktif bir Kürt direnişine karşı mücadele ettiğini" belirtti. Mattis, Afrin operasyonu sebebiyle bölgedeki ve Suriye genelindeki insani durumun da kötüye gitme riski taşıdığını ifade etti.

ABD DIŞİŞLERİ, 'KAPSAMI VE SÜRESİ SINIRLI OLMALI' DEMİŞTİ
ABD Dışişleri Bakanlığından 2 gün önce yapılan açıklamada Afrin operasyonunun kapsamı ve süresinin sınırlı olması gerektiği belirtilmişti. Savunma Bakanı Mattis ise dün Güneydoğu Asya'ya giderken uçakta gazetecilere açıklama yapmış ve "Türkiye NATO üyesi. Sınırları içinde etkin direniş olan tek NATO ülkesi ve Türkiye'nin güvenlik konusunda meşru endişeleri var" demişti. Mattis, Türkiye'nin, Afrin'i vurmadan önce ABD'yi bilgilendirdiğini de söylemişti. Mattis, YPG'yle ilgili olarak da, "Etkin bir güç olduklarını kanıtladılar. Onlara binlerce kayba mal oldu ama onları gördünüz. Koalisyonun desteğiyle IŞİD'i Suriye'de sildiler" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise buna karşılık açıklamasında hedefe ulaşılana kadar Afrin'den çıkılmayacağını açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Burhan'ın Oğlunun Ankara'daki Cenazesi Geniş Katılımla Gerçekleşti
Dikkat! Otomat Kahve Makinelerini Kullanırken İki Kere Düşünün: Yüzü Şişti, Gözlerine Perde İndi!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen Atamalarıyla İlgili Önemli Açıklama
Beyaz et sevenler için kötü haber: Tavuk yasağı yaklaşıyor!
Acun Ilıcalı’nın Premier Lig hayali sona erdi!