ABD'den yeni Öcalan açıklaması

YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'da Abdullah Öcalan posterleri açılması Türkiye'nin büyük tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaya "Bunu ABD nasıl izah edecek"...

YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'da Abdullah Öcalan posterleri açılması Türkiye'nin büyük tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaya "Bunu ABD nasıl izah edecek" diyerek tepki göstermişti. 

Konuyla ilgili ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasını bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bu taraflardan beklentimiz, gerginliği arttıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır. ABD hükümeti terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın arttırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahysiyet değildir" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yerli dijital cüzdan, yurt dışı faaliyetlerine Azerbaycan ile başlıyor!
Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi
"İlk kez buradan söylüyorum. Kardeşim, Adalet yürüyüşünden biri işsizdir"
"Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"