AB’deki çiftçi isyanları devam ediyor! Bulgarlarda durumu protesto etti

Avrupa Birliğinin tarım politikalarına karşı tepkiler büyüyor. Almanya'daki çiftçilerin hükümetin tarım mevzuatını protesto etmesiyle başlayan hareket, Avrupa genelinde büyüyor. Artan maliyetler ve düşen gelirlerle mücadele eden çiftçiler, daha fazla destek talep ediyor.

Avrupa Birliğinin tarım politikalarına karşı tepkiler büyüyor. Almanya'daki çiftçilerin hükümetin tarım mevzuatını protesto etmesiyle başlayan hareket, Avrupa geneline yayıldı. Artan maliyetler ve düşen gelirlerle mücadele eden çiftçiler, daha fazla destek talep ediyor.

POLONYA: UCUZ İTHALAT VE ÇEVRE DÜZENLEMELERİNE KARŞI PROTESTO

Polonya'da çiftçiler, Ukrayna'dan yapılan ucuz ithalatın etkisi ve AB çevre düzenlemelerine karşı sokaklara döküldü. Protestolar, 9 Şubat'ta Varşova'da yeniden planlanıyor. Fransa'da, Paris'in 2024 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlandığı bir dönemde, hükümetin 400 milyon eurodan fazla ek mali destek sözü vermesinin ardından çiftçiler barikatları kaldırdı.

İTALYA: AB'NİN TARIM POLİTİKALARINA KARŞI TEPKİLER ARTIYOR

İtalya'da Başbakan Giorgia Meloni, çiftçilerin yaşadığı mali zorlukları AB'nin tarım ve iklim politikalarına bağlayarak eleştirdi. Dizel yakıtın tarımda kullanımına yönelik devlet yardımı genişletilirken, çiftçi birlikleri daha fazla vergi indirimi talep ediyor. Geçen cuma günü çiftçi birliği liderleri ile İspanya Tarım Bakanı Luis Plans arasında yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Çiftçiler, büyük protestolar için hazırlıklarını sürdürüyor.

YUNANİSTAN: YENİ DESTEK PAKETİ AÇIKLANDI

Yunanistan'da çiftçiler, vergi indirimleri, elektrik fiyatlarında indirim ve borç ertelemesi gibi vaatlerin yer aldığı yeni bir destek paketinin açıklanmasının ardından cuma günü Selanik'te protesto gösterileri düzenledi. Belçika'da çiftçiler, AB'nin Ukrayna'dan yapılan ucuz ithalattan koruma planlarını memnuniyetle karşıladı. Brüksel'deki sokakları traktörlerle kapatarak mesajlarını ilettiler.

BULGARİSTAN: "UKRAYNA'YA PARA VAR, TARIMA YOK"

Bulgar çiftçiler, "Ukrayna'ya para var, tarıma yok" sloganıyla başkent Sofya'da trafiği durdurarak hükümetin tarım politikalarını protesto etti. Tarım Bakanı'nın istifası talep ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
Kripto para borsası çöktü, ancak müşterileri paralarını fazlasıyla geri alacak!
Benzin İstasyonunda Son Anda Faciadan Dönüldü: Takla Atan Araç Büyük Felaketi Önledi!
Tiktok'tan Gelirini Sağlıyor! Avrupa Yakası ile adını duyurmuştu!
Müzisyen Kalben serbest bırakıldı