'AB'den çıkalım şeklindeki saçmalıkları savunanlar Kuzey Kore’ye gitsinler'

2014 yılından bu yana Yunanistan Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten Yannis Sturnaras Yunanistan’ın kreditörlerle arasındaki anlaşma uyarınca bir an önce yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini savundu.Ülkenin...

2014 yılından bu yana Yunanistan Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten Yannis Sturnaras Yunanistan’ın kreditörlerle arasındaki anlaşma uyarınca bir an önce yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini savundu.

Ülkenin kurumlar tarafından yapılacak olan değerlendirmesinin kısa sürede tamamlanmasını isteyen Sturnaras, “Değerlendirme şimdi mi tamamlansın yoksa sonraya mı kalsın gibi rasyonel bir tercih bulunmuyor. Daha sonra şartlar daha da zorlu olacak. ''Sonra' belki çok geç olabilir'' dedi.

Aralarındaki pazarlıklar uzayan SYRIZA hükümeti ve kreditörlere çağrıda bulunan Yunanistan Merkez Bankası Başkanı gerek hükümeti gerekse de ülkenin kreditörlerini “birer adım geri atmaya'' davet etti. Sturnaras, hükümet ile kreditörler arasındaki uyuma vurgu yaparak “Bu kadar çaba ve elde edilen uyum sonrası başarısızlık düşünülemez'' ifadelerini kullandı.

“Avro’dan Drahmi’ye geçiş ve Yunanistan’ın AB’den çıkışı konularını yeniden gündeme getirenlerin yanlış yaptığını'' söyleyen Sturnaras “Avro'dan çıkmak sadece bir devalüasyon değil, para birimi değiştirmektir. Bu, Yunanistan için tam bir felaket olur. Avro'yla olan yükümlülüklerimiz var ve bunların karşılığında herkes Avro isteyecek. Sınırlarda bizi tutuklayacaklar ve seyahat edemeyeceğiz. Avro'dan çıkmamız durumunda hiçbir şey olmayacağı şeklindeki saçmalıkları savunanlar Kuzey Kore’ye gitsinler, o zaman ne olacağını anlarlar'' dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek