AB'den Hamas destekçilerine yönelik yeni yaptırımlar

AB'den Hamas'a finansal destek sağladıkları gerekçesiyle Türkiye Cezayir Lübnan ve Sudan'da faaliyet gösteren altı kişiye yaptırım... AB Hamas'ın gelir kaynaklarını kurutmayı hedefliyor...

AB, Hamas'a finansal destek sağladığı iddiasıyla Türkiye, Cezayir, Lübnan ve Sudan'da faaliyet gösteren altı kişiye yaptırım uyguladı. Yeni önlemler, milyonlarca euro aktaran "bankacılar ve yatırımcılar"ı hedef alıyor.

"AB'NİN HAMAS YAPTIRIMLARI"

AB Komisyonu, Türkiye, Cezayir, Lübnan ve Sudan'da faaliyet gösteren altı kişiye Cuma akşamı Hamas'a finansal destek sağladıkları gerekçesiyle yaptırım uyguladı. Yeni yaptırımlar, Hamas'a milyonlarca euro aktaran "bankacılar ve yatırımcılar"ı hedef alıyor. Hamas’ın "yatırım ofisi üyesi" olan bir örgüt yöneticisi de yaptırım listesine alındı.

"YATIRIM OFİSİ ÜYESİ DE YAPTIRIMDA"

Yaptırım uygulanan diğer kişiler arasında, Türkiye, Cezayir ve Sudan'da Hamas adına faaliyet gösteren bir Ürdünlü ve bir Sudanlı ile örgüt için önemli bir döviz bürosunun başındaki 3 Lübnan vatandaşı bulunuyor. Bu kişilerin AB ülkelerindeki varlıkları dondurulacak ve Avrupa’ya girişlerine izin verilmeyecek. AB vatandaşları ve şirketlerinin bu kişilerle iş yapması da engellenecek.

"HAMAS'A DESTEK İDDİASI"

Yaptırımların amacı, Hamas’ın gelir kaynaklarını tamamen kurutmak. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, bu önlemlerin, AB'nin "7 Ekim'de teröristlerin gösterdiği vahşete yanıt vermek için kararlı adımlar atmaya hazır olduğunu" gösterdiğini söyledi. Borrell ayrıca İsrail'i geçmişte Hamas'ı desteklemekle eleştirdi ve İsrail'in "El Fetih liderliğindeki Filistin Yönetimini zayıflatmak amacıyla Hamas'ı finanse ettiği" iddiasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ümit Özdağ Fatih Portakal'a ateş püskürdü: "Adresinizi verirseniz size gözlük ve kulaklık yollarım"
Yasmin Erbil Sevgilisi Yiğit Poyraz'ın Kucağında Çıktı!
Haluk Levent'ten İsrail'e Sert Tepki: 'Çocukların Ölümünü Nasıl Savunabilirsiniz?'
Afra Saraçoğlu'nun Zor Anları! Skandal Dokunuş!
Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?