AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin, İsrail'e yönelik saldırısı nedeniyle İran'a karşı mevcut yaptırımlara eklemeler yapmayı planladığını duyurdu.

Nisan ayında Şam'daki konsolosluklarına yapılan saldırıya cevaben İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırıda, Tahran'ın yüzlerce füze ve insansız hava aracı gönderdiği ancak İsrail'in bunların çoğunu topraklarına ulaşmadan düşürdüğü biliniyor.  AB ülkelerinin dışişleri bakanları, İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırıları sonrasında olağanüstü nitelikli çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi. 

'ÇABA SARF EDİLMESİ GEREK'

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, Borrell İran'ın saldırıları karşısında İsrail'in yanında olduklarını vurguladı. Bazı üye ülkelerin Tahran'a yönelik yaptırımların genişletilmesini talep ettiğini ve AB diplomatik servisinin bu konuda çalışmaya başlayacağını ifade etti. 

Josep Borrell, bu yaptırımların İran'ın Rusya'ya insansız hava araçları tedarikini engellemeyi, füze tedarikini ve Orta Doğu'daki vekillere yapılan sevkiyatları da içerebileceğini belirtti. 

Ayrıca, Gazze'deki durumun unutulmaması gerektiğini ve acil bir ateşkes, esirlerin serbest bırakılması ve insani durumun iyileştirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, saldırının meşru müdafaa olduğunu belirtirken, Tel Aviv'e yeni bir saldırı için tehditlerde bulundu. İsrail ordusu ise İran'ın saldırıda 200'den fazla dron, balistik füze ve seyir füzesi kullandığını ifade etti. 

İran'ın saldırısının ardından İsrail'in bir karşılık verip vermeyeceği merak konusu olurken, İsrail savaş kabinesi, Başbakanı ve Savunma Bakanı'na karşılık hakkında karar verme yetkisi verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çinli Sosyal Medya Devleri, Kişisel Zenginlik ve Finansal Gösterişe Savaş Açıyor
Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
İsrail'den Türkiye'ye Ticarette Geri Adım