AB'den kripto para kararı

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi'nde tartışılan yönerge ile Bitcoin dahil olmak üzere kripto para birimlerinin kullanıldığı çevrimiçi döviz platformlarına yeni kurallar getirilecek.KİMLİKLER...

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi'nde tartışılan yönerge ile Bitcoin dahil olmak üzere kripto para birimlerinin kullanıldığı çevrimiçi döviz platformlarına yeni kurallar getirilecek.

KİMLİKLER AÇIĞA ÇIKACAK
Yönergenin terör ve para aklama finansmanlarının önüne geçmesi için sunulduğu ve aynı zamanda daha önce bu platformlarda kripto para birimi kullanan anonim kullanıcıların yönergenin uygulamaya konulması halinde kimliklerinin açığa çıkacağı belirtildi.

ŞEFFAFLIK GETİRİLECEK
AB'nin yönetici kolu Avrupa Komisyonu'nun 2015 ve 2016'da Brüksel ve Paris'te gerçekleşen terör saldırılarının Bitcoin ve diğer kripto para birimleri kullanılarak finanse edilmesi nedeniyle sunduğu yönergeye ilişkin AB Adalet Komiseri Vera Jourova, "Bugün onaylanan karar para aklama ve terör finanse etmeyi engelleyecek bir şeffaflık getirecek" dedi.

YASALARDA YER ALACAK
AB'nin 2015 yılında harekete geçirdiği Dördüncü Para Aklama Önleme Yönergesi, Cuma günü sunulan yönerge hakkında fikir birliğine vardı. Toplantının ardından yönergenin önümüzdeki 18 ay içerisinde AB üye eyaletleri tarafından onaylanması ve ulusal yasalarda yer alacağı konusunda karar alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Üreticilere Müjde: Faiz İndirimli Kredi Fırsatları Yayımlandı
Dev Holding, 978.141.000 TL'lik dağıtım tarihini açıkladı
Kripto Devi Zhao, Kara Para Aklama Suçlamasıyla 4 Ay Hapis Ceza Aldı
Vakıfbank ekonomiye 2 trilyon TL katkıda bulundu
1 Mayıs 2024 çeyrek, gram ve yarım altın tutarları