Abdi İpekçi’nin son fotoğrafını çeken Coşkun Aral: Bugün olsa asla çekemeyeceğim bir fotoğraftır

Abdi İpekçi, kendisiyle özdeşleşen Milliyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğini sürdürürken, 1 Şubat 1979’da öldürüldü.

Gazeteci Abdi İpekçi’nin son fotoğrafını çeken gazeteci Çoşkun Aral o günü ve odatv’ye anlattı. Dönemi Türkiye ‘çok acı bir dönem’ olarak nitelendiren Aral, “Çok açık söylüyorum bugün olsa asla çekemeyeceğim bir fotoğraftır” dedi ve şunları kaydetti:

“Haberi alır almaz Savaş Ay’ın küçük bir arabası vardı ona atladık. Olayın vuku bulduğu Emlak Caddesi’ne gittik. Araba terk edilmiş bir vaziyette, etrafında polisler, mermi çekirdek topluyorlardı. Bizim gittiğimiz saatte yaşıyor diye bir haber vardı. Hastaneye gittiğimizde doktorlar ‘eks’ dediler. Tabii ki bu termonolojik ‘hayatını kaybetti’ demekti…

‘KORKUNÇTU’

Arkamızda ambulansta o zamanlar belki de Türkiye’nin en faal mekanlarında biri olan Adli Tıp morguna gittik. Çok acı bir dönemdir Türkiye için. Morgda birkaç öldürülen birkaç kişinin cesetleri var orada. Yani daha buzdolaplarına yerleştirilmemiş, giysileriyle duranlar… O süre içinde Abdi Bey’in cenazesi geldi. Savaş fotoğraf çekecekken birden bire bir fenalık geçirdi ve cesedin üzerine yığıldı. Çok açık söylüyorum bugün olsa asla çekemeyeceğim bir fotoğraftır. Deklanşöre bastım. Savaş cesedin üzerinde. Korkunç bir olaydı. Hastaneden geldiği için cesedindeki kurşun izleri açık olarak ortadaydı.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım