ABD'li Askerin Ailesi, Gizli Bir Operasyonla Gazze'den Güvenli Bir Şekilde Taşındı

Bu olay, Gazze'deki uzun süren yıkıcı kara çatışmaları ve İsrail hava saldırıları esnasında Amerikan vatandaşlarını ve yakın aile üyelerini kurtarmaya yönelik bilinen tek operasyon olarak kayıtlara geçti.

ABD'li bir askerin annesi ve amcası, Gazze'deki çatışmalar sırasında ABD, İsrail, Mısır ve diğer ülkeler tarafından koordine edilen gizli bir operasyonla kurtarıldı.

Bu olay, Gazze'deki uzun süren yıkıcı kara çatışmaları ve İsrail hava saldırıları esnasında Amerikan vatandaşlarını ve yakın aile üyelerini kurtarmaya yönelik bilinen tek operasyon olarak kaydedildi.

Associated Press'e konuşan bir ABD'li yetkili, 44 yaşındaki Zahra Sckak'ın, Amerikan vatandaşı olan kayınbiraderi Farid Sukaik ile birlikte Gazze'den ayrılmayı başardığını belirtti.

Yetkili, "ABD, Sckak ailesi ile İsrail ve Mısır hükümetleri arasında sadece bir bağlantı ve koordinasyon rolü oynadı" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de yaklaşık 300 Amerikan vatandaşının, yasal daimi ikamet edenlerin ve birinci dereceden aile üyelerinin, kara çatışmaları, hava saldırıları ve bölgedeki artan açlık ve susuzluk nedeniyle risk altında olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran'dan AB'nin yeni yaptırım kararına kınama geldi
İskoçya-İsrail maçında kendini direğe zincirledi: "İsrail'e kırmızı kart"
Guterres'ten Biden'ın Gazze İçin Yeni Ateşkes Önerisine Tam Destek
DSÖ, Filistin'in Katılımı İçin Karar Aldı: BM Süreciyle Uyumlu Adım
Siyahi Yolcuların İddiası: Amerikan Hava Yolları'ndan Irk Ayrımcılığı