ABD'li bilim insani: “Zaman makinesinin denklemini çözdüm” dedi!

Küresel teknoloji yayınları dün, Connecticut Üniversitesi'nde görev yapan astrofizikçi Ronald Mallett'in zamanda yolculuğun mümkün olabileceğini iddia ettiği haberlerle çalkalandı. İşte detaylar!

RONALD MALLETT'IN ZAMANDA YOLCULUĞUNU İDDİA ETTİĞİ AÇIKLAMALAR

1975 yılından beri Connecticut Üniversitesi'nde görev yapan astrofizikçi Ronald Mallett, zamanda yolculuğun mümkün olabileceği iddiasını ortaya attı. Mallett, zaman döngülerini oluşturabilecek bir çekim alanı yaratan kara deliklerin bu yolculuğu mümkün kılabileceğini öne sürdü.

MALLETT'IN ZAMAN MAKİNESİ TEORİSİ

Mallett, zaman makinesini "yoğun ve dönen bir ışık huzmesi" olarak adlandırdı ve bu cihazın, kara deliklerin uzay-zamanı bozan etkilerini taklit etmek için bir lazer halkası kullanacağını belirtti. Einstein'ın teorisine dayanarak, uzay ve zamanın birbiriyle ilişkili olduğunu ve kara deliklerin dönmesi durumunda zamanın kaymasına neden olabileceğini açıkladı.

CELAL ŞENGÖR'ÜN TEORİK YORUMU

Yer bilimci Celal Şengör, zamanda yolculuk konusunu teorik olarak ele alarak, ışıktan hızlı hareket edilmesi durumunda geçmiş zamanın görülebileceğini ancak değiştirilemeyeceğini savundu. Şengör'e göre, dinozorları görmek mümkün olabilir ancak geçmişi değiştirmek veya etkilemek imkansızdır.

KAYDA DEĞER BİR GELİŞME Mİ?

Mallett'ın iddiaları, bilim dünyasında geniş yankı uyandırsa da, zamanda gerçek bir yolculuğun ne kadar mümkün olduğu halen tartışmalı bir konu olarak kalmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini nedir?
Meta soruşturması tamamlandı: Toplam ceza 898 milyon lira!
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Karanlık Yüzüne İniş Yaptı!
Rusya ve Çin, Uzayda İş Birliğiyle Nükleer Güçle Çalışan Ay İstasyonu İçin Adım Atıyor