ABD'li dev banka altın fiyatları tahminini açıkladı!

Küresel risklerin artışı ve yükselen enflasyon baskıları, altını yatırımcıların tekrar ilgisini çeken bir varlık haline getirdi. Bu bağlamda Bank of America, ons altın fiyatı için öngörülerini güncelledi.

 

 

Altın fiyatları, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak ons fiyatı 1922 doların üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Bu gelişmenin ardından Bank of America (BofA) stratejistlerinden yeni bir tahmin geldi. Uzmanlar, artan küresel riskler ve yükselen enflasyon baskılarının altını yatırımcılar için daha cazip bir seçenek haline getirdiğini belirtti. Özellikle merkez bankalarının borçlanmalarından ve enflasyonun getirdiği risklerden korunmak amacıyla altına yönelim olduğunu vurguladılar.

Bank of America'dan gelen altın tahmini, dünya genelindeki gelişmeler ışığında şekilleniyor. Stratejistler, altının ons fiyatında yüzde 10,2'lik bir artış öngörerek 3000 dolara ulaşmasını bekliyorlar. Bu durum, merkez bankalarının döviz rezervlerini çeşitlendirmesi ve altının rezervlerdeki payını artırmasıyla destekleniyor. Verilere göre, son 10 yıl içinde altın rezervlerinin payı, kasalarda yüzde 3'ten yüzde 10'a yükseldi

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.