ABD'li Dev Banka Citi, Altın ve Gümüş Fiyatlarına İlişkin Beklentilerini Yükseltti

Citi, bu tahminlerdeki artışın arkasında ABD'de uzun süre beklenen olası bozulma, Fed'in faiz indirimi politikaları ve petrolde olası büyüme senaryolarının etkili olduğunu belirtti.

ABD'li bankacılık devi Citigroup, altın ve gümüş fiyat tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

Citi, bu tahminlerdeki artışın arkasında ABD'de uzun süre beklenen olası bozulma, Fed'in faiz indirimi politikaları ve petrolde olası büyüme senaryolarının etkili olduğunu belirtti.

Banka tarafından yapılan açıklamada, "Altın ve gümüş, Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimine ve geçen ayki istihdam artışına rağmen, Çin'deki fiziki perakende talebin zayıflamasına ve ABD'de artan faiz oranlarına rağmen güçlü bir performans sergiledi. Özellikle altının, Orta Doğu'da petrol fiyatlarında muhtemel yükselişle birlikte değer kazanabileceğini öngörüyoruz" ifadeleri yer aldı.

ALTIN ​​VE GÜMÜŞTE YENİ TAHMİNLER

ABD'deki ömrü muhtemel zayıflama ve Fed'in faiz indirimleriyle birlikte fiziki ve ETF alımlarına dikkat eden Citi, kısa vadeli tahminlerinde artışa giderken, orta vadeli tahminlerinde değişiklik yapılmadı.

Buna göre banka, daha önce 2 bin 700 olan üç aylık altın fiyatı tahminini 2 bin 800'e çıkarırken, 6-12 aylık tahminini ise 3 bin dolar olarak sabit tuttu.

Citi, gümüş fiyat tahminlerinde yukarı yönlü bir düzeltme yaptı. Daha önce 38 dolar olarak kaydedilen 6-12 aylık gümüş tahmin, 40 yönünde yükseltildi.

ALTIN ​​VE GÜMÜŞ ÖZELLIKLERINDA SON DURUM

Altın, pazartesi günü yeni bir rekor seviyeye ulaşırken, gümüş de son 12 yılda en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD başkanlık seçimlerine yönelik artan kazançlar ve Orta Doğu'daki gerilimler, zaten faiz oranlarının düşeceği beklentilerle yükselişe geçen altının değer kazanmasına katkı sağladı.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı, dün 2 bin 740 dolarla tarihi zirveyi gördükten sonra yüzde 0,1'lik bir düşüşle 2 bin 719,82 dolardan kapandı. Bugün saat 10,20 itibarıyla altın fiyatları yüzde 0,5 artarak 2 bin 734,95 dolara yükseldi. Aynı parçalar gram altın ise 3 bin 11 liradan işlem görüyor.

Gümüşün fiyatı yükselişini 6. gün gününe taşıyarak şu sıralarda 34,38 dolar seviyesinde bulunuyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.