ABD'li Dev Bankadan Şok Dolar Tahmini: Büyük Düşüş Kapıda!

Dolar kurundaki dalgalanmalar, Türkiye'deki yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD merkezli dev banka JP Morgan, dolar/TL kurunda yıl sonu için güncellediği tahminlerle piyasalarda endişe yaratıyor.

JP Morgan'dan Türkiye için Korkutan Dolar Tahmini: Yıl Sonunda Düşüş Bekleniyor

Türkiye'de birçok yatırımcı, elindeki Türk lirasını dolar olarak çevirme konusunda karar verirken, ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan'ın dolar/TL kurundaki son tahminleri dikkat çekiyor. Banka, Türkiye'deki ekonomik göstergeler ve politika faizleri üzerine yaptığı analizler sonucunda dolar/TL paritesi için yıl sonu beklentisini aşağı yönlü revize etti.

JP Morgan analistleri, Türkiye'deki politika faizinin ve enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesine rağmen, önümüzdeki dönemde enflasyonun düşeceğine ve bu durumun dolar/TL kuru üzerinde baskı oluşturacağına inanıyor. Banka, dolar/TL paritesi için yıl sonu beklentisini 36'dan 35.5'e düşürdüğünü açıkladı.

Ayrıca JP Morgan, Türkiye'nin iç borçlanma senetleri (DİBS) ve devlet tahvilleri için yatırım tavsiyesini "ağırlığı artır" seviyesine yükseltti. Bankanın raporlarına göre, Türkiye'de enflasyonun 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25'e düşeceği öngörüsü, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

26 Haziran itibarıyla dolar ve euro fiyatları şu şekilde:

  • Dolar/TL kurunun son kapanışı 32.9561 TL'den gerçekleşti. Alış fiyatı 32.9488 TL, satış fiyatı ise 32.9636 TL olarak belirlendi.

  • Euro ise bir önceki kapanışına göre yüzde 0.07'lik bir artışla 35.2844 TL alış ve 35.3293 TL satış fiyatıyla işlem görüyor.

JP Morgan'ın güncellediği dolar/TL tahminleri, Türkiye'de finansal piyasalar üzerinde önemli bir etkiye sahip olurken, yatırımcılar için stratejik bir rehber niteliği taşıyor. Gelişmeleri yakından takip etmek ve doğru yatırım kararları almak önem arz ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.