ABD'li Gazeteci Evan Gershkovich'e Rusya'da 16 Yıl Hapis Cezası

WSJ'nin Moskova muhabiri Evan Gershkovich, 29 Mart 2023'te Yekaterinburg'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. Rusya'da hakim karşısına çıkan Gershkovich, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. WSJ, davayı "aldatmaca" olarak nitelendirirken, Gershkovich suçlamaları reddetti.

Wall Street Journal'ın Moskova muhabiri ve ABD vatandaşı Evan Gershkovich, 29 Mart 2023'te Yekaterinburg'da Rus ordusunun sanayi kompleksi verilerini topladığı iddiasıyla FSB tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Bugün hakim karşısına çıkan Gershkovich, üçüncü duruşmada suçlu bulunarak 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. WSJ, davayı "aldatmaca" olarak nitelendirirken, Gershkovich tüm suçlamaları reddetti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin 32 yaşındaki Moskova muhabiri ve ABD vatandaşı Evan Gershkovich, 29 Mart 2023'te Yekaterinburg kentinde haber çalışması yaparken Rus ordusunun sanayi kompleksi verilerini topladığı iddiasıyla Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındığı tarihten bu yana hapishanede tutuklu bulunan Gershkovich, bugün hakim karşısına çıktı. Rusya'da mahkeme, üçüncü duruşmada Gershkovich'i casusluktan suçlu bularak 16 yıl hapis cezasına çarptırdı. WSJ, davayı bir "aldatmaca" olarak nitelendirirken Gershkovich hakkındaki suçlamaları reddetti.

Soğuk Savaş'tan bu yana tutuklanan ilk ABD'li gazeteci olan Gershkovich, Rus savcıların iddiasına göre, CIA emriyle Ukrayna savaşı için tank üreten bir şirket hakkında gizli bilgi topluyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.