ABD'li general: Rakka'da Kürt yönetimi kurulabileceğini sanmıyorum

Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak gördüğü PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim'in "Rakka'nın, IŞİD'ten kurtarılmasından sonra Suriye'nin kuzeyindeki kantonlara katılmasını beklediklerine" ilişkin sözleri hakkındaki...

Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak gördüğü PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim'in "Rakka'nın, IŞİD'ten kurtarılmasından sonra Suriye'nin kuzeyindeki kantonlara katılmasını beklediklerine" ilişkin sözleri hakkındaki soruya cevap veren Townsend, Kürtlerin Suriye'nin kuzeyinde sadece yüzde 10 nüfusa sahip olduğunu ve bu kadar az bir nüfusla o bölgede federatif bir yapı inşa edemeyeceklerini öne sürdü.

"Benim misyonum bir Kürt federal devleti kurmak değil. Rakka'yı herhangi bir grup için kurtarmıyoruz" diyen Townsend, "Aslında Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile ilgili gördüğümüz şey şu ki, ağırlıklı olarak Kürtler tarafından öncülük ediliyorsa da yarısından fazlası Kürt değil. Araplar var, başka gruplar, Türkmenler var" dedi.

"Kürtler aslında Suriye'nin kuzeyinde kabaca yüzde 10 civarında. Orada Kürt federatif devleti denilen bir devletin kurulabileceğini ön göremiyorum" diyen ve YPG'nin Rakka operasyonunda rol alsa bile geri çekilebileceğini iddia eden Townsend, "Suriye'nin kuzeyinde olanları güç kullanarak değiştiremezler" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Bu ülkenin aylık maaşı duyanı şok etti!: İşte düşük maaşıyla bile dudak uçuklattıran o ülke!
Nijerya'da Lassa Ateşi Vakaları Hızla Artıyor: Son Bir Haftada 14 Yeni Vaka
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İrlanda Başbakanı Harris ile telefon görüşmesi yaptı!
DSÖ, Gazze'deki Sağlık Krizine Müdahale Ediyor: Al-Ahli Hastanesine Yardım Ulaştı
Westminster'da Filistin Protestosunda 40 Gözaltı