ABD'li perakende büyüğü Walmart Türkiye'ye geliyor

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD’nin çok uluslu perakende devi Walmart’ın Türkiye’de ofis açacağını duyurdu.

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD’nin çok uluslu perakende devi Walmart’ın Türkiye’de ofis açacağını duyurdu. Turnaoğlu, Walmart’ın Türkiye’den alım yapmaya başladığını ve bu bağlamda mobilya ile dondurulmuş gıda gibi ürünleri tedarik etmeyi planladığını ifade etti. Şu anda Türkiye’yi, bu ürünler için bir tedarik merkezi olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Turnaoğlu, ABD’nin Türkiye’nin ikinci büyük pazarı olduğunu vurgulayarak, bu durumun iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağını açıkladı. Walmart’ın Türkiye’deki varlığının, yerel tedarikçilerle işbirliğini artırma ve bölgesel ticareti geliştirme potansiyeline sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Turnaoğlu, ABD'nin Türkiye'nin ikinci büyük pazarı olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulunmuş oldu:

"Bunu çok geliştirenlerden biri de Türk Hava Yolları. Türk Hava Yolları, Amerika'ya şu anda 14 şehre uçuyor. Tabii turizm haricinde en büyük şey de kargo. Dünyanın en büyük kargo şirketlerinden biri oldu Türk Hava Yolları. Özellikle pandemi döneminde o krizi fırsata çeviren bir kurum oldu. Amerika ile Türkiye arasındaki ticareti, Türk Hava Yolları da oldukça ilerletti. Toplam e-ihracatın yarısı Amerika'ya yapılıyor. Bu mevzuda da Türk Hava Yollarının kargo kapasitesi çok büyük destekleyici."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.